14 juli, 2013

Dag 1.

Min dag började 04:45 när väckarklockan ringde efter två timmars sömn. Det var bara att gå upp, klä på sig något bekvämt att resa i och få i sig lite frukost innan man begav sig av mot Arlanda. Min mamma är världens bästa så hon skjutsade mig och hjälpte mig checka in och plötsligt satt man i ett flygplan och två timmar senare landade vi på Heathrow. Express tåget in till centrala London tog en kvar och när jag stod där på Paddington Station blev allting så himla verkligt, det slog mig verkligen att jag nu var i London helt ensam och kommer va här i en månad utan min familj. Jag är på osäker mark och faktiskt lite smårädd. För att få tankarna på annat åkte jag till Oxford Circus och åt lunch på Garfunkel's. Efter maten hoppade jag på en buss som tog mig till Tufnell Park där mitt boende ligger för den här perioden. Efter en lång stunds letande och krångel kom jag äntligen rätt och kunna lämna av min saker. Hoppade också in i duschen och tog en kall dusch, den här sommarvärmen i London är helt sinnessjuk. Lovar att det var 30+ när jag gick på Oxford Street där innan lunchen. Men som tur är blev det svalare mot eftermiddagen och vid tre var jag ute och flängde igen. Tog bussen till Camden Street och kollade runt lite tills jag tog hoppade på en buss ner till Tottenham Court Road och så gick jag hela vägen därifrån till Selfridge men när jag hade kommit fram var klockan nästan sju och det var bra att hoppa på bussen hem igen. När jag sitter på bussen ringer pappa så jag får prata med honom och mamma lite om hur min dag har varit. Hoppar av i närheten av en affär och köper en glass, lite frukt och te till imorgon bitti innan jag traska på hem. Är hemma och sätter igång datorn 20:10 och lyckas missa de första minuterna av Top Gear som jag aldrig har sett innan men ville se idag då Benedict Cumberbatch är med i avsnittet. Så jag har nu legat på sängen och kollat på det och ätit jordgubbar och bananer. Den här värmen tar verkligen på en och jag orkar inte ens äta ordentligt. Men nu ska jag försöka ta och sova lite, ska befinna mig på Language in London 08:15 imorgon för att göra ett test om vilken klass jag kommer hamna i. Kommer ju plugga engelska ungefär 3 timmar om dagen i en internationell skola. Mest bara för att jag ska lära mig lite extra och prata med nya människor. Men nu säger jag godnatt! 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag trodde du skulle åka imorgon så jag hann alltså inte önska dig lycka till innan du reste! Men det gör jag nu: Lycka till och ha riktigt kul!

Anonym sa...

Hej finaste du!
Vad modig du är som söker dig runt i London alldeles själv! Och mycket hann du göra första dagen. Men se till att du dricker mkt vätska när det är varmt och sedan råder dig en äldre "dam" att du också äter grönsaker även om England inte precis är känt för grönsaker. Idag träffar du dina studiekamrater och det kommer säkert att bli intressant. Kanske får du vänner för livet- vem vet! Jag kommer att följa din blogg och det ser jag fram emot. Stor kram!
Siv