15 juli, 2013

Dag 2.

06:20 ringde väckarklockan och vid 07:40 satt jag på tunnelbanan till Tottenham Court Road för min första dag i skolan. När jag kom dit fick jag information om skolan och fick göra ett muntligt och skriftligt test för att veta vilken klass jag är. Sen var dagen stort sett slut, jag skulle bara tillbaka till skolan vid 16:00 för att få veta när jag börjar imorgon. När jag kom ut på gatan var klockan strax efter 10 så jag började vandra, målet var Dr Martens butiken men kom lite bort så satte mål på Trafalgar Square.  
Här satte jag mig på en bänk i solen och åt de två bananerna jag hade packat ner i väskan på morgonen och så köpte jag en liten Ben and Jerry's för att försöka svalka ner mig lite. Sen fortsatte vägen ner till Westminister där jag trängdes med turister som stod och fotade Big Ben så istället för att stå där så tog jag en promenad över Westminister Bridge istället. 

Här är fantastiska London Eye och en bit av Thames. Innan jag åker hem till jag åka en av de där båtarna, tror London ser helt annorlunda ut ifrån vattnet. Och dessutom svalde vattnet ner mig och det blåste lite på bron till min stora lycka. Det blev nästan lika varmt idag som igår, enligt BBC är det 29 grader just nu.

Och här är Londons stolthet, parlamentet och Big Ben. Kanske inte stoltheten men det är en väldigt vacker byggnad och den lockar en hel del turister. Och när jag var framme slog klockan tolv och jag fick höra Big Ben för första gången på riktigt. Sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle göra så slog det mig att jag skulle åka till King's Road och besöka World's End som jag har så länge drömt om! Det blev aldrig av senast jag var i London så jag ville verkligen göra det. Efter mer än en timmes letande och att jag gick vilse hela tiden så hittade jag rätt! 

Antagligen den minsta butiken man någonsin kan tänka sig men den var så fin, jag blev förälskad i allting där inne men min plånbok skulle ligga rejält på minus om jag köpte allt jag ville. Men jag kunde inte lämna utan en liten påse! Har egentligen planerat att göra min mesta shopping under min sista vecka här för då har jag lite mer koll på hur mycket jag kan spendera, nu kommer mat och kultur i första hand! 

Var fortfarande ett tag kvar innan jag skulle vara i skolan så bestämde mig för att leta upp Dr Martens butiken, på vägen såg jag en massa intressanta butiker men hade inte riktigt tid med det just nu så jag får ta mig tillbaka dit någon annan dag! Men här är resultatet av dagens shopping.

Den klassiska Dance! tröjan och ett par 3-håls Dr Martens i svart!!! 

Frågan är hur länge jag velat ha de här, är väldigt nöjd med de! Och tjejen jag pratade med inne i butiken hade faktiskt släkt här i Sverige och hon hade bott en period i Borås, tyckte det var ganska kul! Så jag stannade och pratade lite extra med henne. Dock märker jag att det var ett år sen jag pratade engelska med en britt för det är väldigt ostabilt och jag får tänka efter vad jag ska säga men ändå säger jag fel. Men jag hoppas det släpper om ett par dagar, brukar gå bättre när man har kommit in i att tänka på engelska istället för på svenska.

Jag älskar det här trycket så mycket. Gamla Westwood är något utav det bästa som någonsin har skapats! Jag ville köpa någon mer tröja men de var slut i min storlek och jag tycker inte om när tröjor sitter tajt så jag behöver L. Men om jag har tur kommer det in flera innan jag åker! 

Klockan är över åtta och jag har fortfarande inte ätit någon ordentlig mat, har bara druckit en massa vatten och ätit jordgubbar sen jag kom hem. Tror jag ska ta på mig någonting och gå ner till butiken och köpa något jag kan värma på i mikron. Är alldeles för trött för att laga mat idag. 

P.S. Klicka på bilderna så de är stora och fina istället!

1 kommentar:

Siv sa...

Snygga skor! Men berätta lite om kursen! Vad läser ni för litteratur? Böcker? Hur är undervisningen upplagd? Hur många är ni klassen? Är det någolunda jämt fördelat män och kvinnor? Någon fler från Sverige?? Please , tell me :)