17 juli, 2013

Dag 4.

Började dagen med att ha en lektion mellan nio och kvart över tolv, efter det gick jag runt på stan lite för behöver verkligen ett par sandaler efter att ha världens skavsår på min lilltå men självklart är det omöjligt att hitta ett par som jag kan tänka mig ha. Men efter ha gått runt ett litet tag så insåg jag att jag hade kommit till Conduit Street och det betyder Vivienne Westwood!
De hade så mycket på rea men trots 70% rea har jag inte råd med någonting alls. Men det var väldigt inspirerande att gå runt där inne och kolla på saker! Luktade på alla parfymer, funderar på att skaffa Naught Alice eller Boudoir men samtidigt är jag väldigt fäst vid den parfymen jag har nu. Kollade också på plånböcker och jag tror jag har bestämt mig för en jag ville ha som är en utav de klassiska! Fick hjälp av samma kille som i november, tyckte det var lite kul. Han kände säker inte igen mig men någon så snygg i topp till tå i Westwood och som är supertrevlig glömmer inte jag bort! Han var väldigt hjälpsam och han sa vilken plånbok han tyckte mest om och så, sa dock att jag inte kunde bestämma mig och jag kommer tillbaka senare. Men nu när jag tänker på det önskar jag att jag hade köpt den, var på 40% rea så jag kan nog inte få en plånbok från Westwood mycket billigare än det! Och den jag har nu börjar ju verkligen gå sönder så det är dags med en ny.

 Efter jag hade gått runt lite köpte jag mat på Pret A Manger och tog bussen ner till Westminster för att äta där istället för att sitta inomhus. 
Det var väldigt skönt ute idag faktiskt, var inte riktigt lika varmt och det var lite molnigare! Och jag måste säga att det är inte helt fel att äta ens lunch samtidigt som man har den här utsikten.

 Här ser man London eye och akvariet Sea Life jag ska besöka om några dagar!

Efteråt satte jag mig på tunnelbanan till South Kensington för jag hade tänkt att gå och kolla på detta.
Men det blev inte riktigt som planerat. Jag visste att inträdet var gratis och att man sen köpte biljetter där till de utställningarna man ville se men jag visste inte att det var begränsat antal biljetter så jag kom inte in på Bowie utställningen idag. De sa att om jag kommer vid öppningstiden så kan man boka då och få tid under dagen, annars får jag boka någon dag innan. Kunde inte avgöra hur jag skulle göra så jag struntade i det just nu, tänkte jag kan åka dit någon morgon nästa vecka. Det öppnar ju vid tio och det kanske passar rätt bra om jag får inträde då när jag sen börjar vid tolv. Men vi får se! Har ju rätt lång tid kvar här. Men för att inte kasta bort resa hit så såg jag att V&A också hade en utställning kallad Club to Catwalk som handlade om de olika stilarna som växte fram och fanns runt 1980 här i London och som dominerade catwalken under en period. Det var väldigt mycket jag fastnade för och önskade att jag hade i min egna garderob. 

Av någon anledning fick man inte fota i just den utställningen men jag tyckte det var fjantigt så jag tog en snabb bild på några fina kläder innan jag gick därifrån.
När jag betalade för inträdet in där så började en av de som jobbar där prata med mig, jag hade på mig min nya World's End tröja och han undrade om jag hade gjort den själv. Så vi började prata lite om Vivienne Westwood(eftersom stora delar av den här utställningen var hennes grejer så visste han om henne och hennes design men han kände inte igen trycket jag hade på mig). Fick sen veta att han heter Oliver och att han är en konstnär, fick hans visitkort och han sa att jag behövde tips på saker att se här i London kunde jag höra av mig och han var också väldigt nyfiken på vad jag skulle tycka om hans konst! Var inne på hans hemsida tidigare, ingenting jag egentligen fastnade för men det var ändå kul att prata med honom ett litet tag. Han var väldigt snäll och berättade lite extra om utställningen och om vad han tyckte mest om. Är inte ofta britter är så pratglada så jag var lycklig över att få prata med någon med perfekt engelska! Han hjälpte till och rättade mig lite ibland när jag uttalade ord fel och när jag inte visste vilket ord det var jag letade efter, lärde mig mer att prata med honom i 10 minuter än vad jag har lärt mig de senaste dagarna i min skola.

Men utanför själva utställningen om 80-talets modet så fanns det en annan utställning(som var gratis och som man fick fota) om hur modet har utvecklats och jag hittade en fantastisk Vivienne Westwood MAN outfit som jag var tvungen att fota. 
Önskar fler män kunde ha på sig det här(och speciellt Rocking Horse Shoes som är något utav det snyggaste någonsin!) och jag önskar att jag kunde ha på mig sånt här mera men det får bli sen när jag är vuxen och har en fast inkomst.

Efter det åkte jag hem, handlade lite mat och köpte Ben and Jerry's som fanns på extrapris så jag har ätit upp hela den nu. Så pass varmt är det här! Jag brukar vanligtvis inte äta mer än en tredje del men det var så skönt med något kallt i magen och det smakade riktigt bra idag. Nu är klockan snart nio och jag har inga planer alls för imorgon förmiddag, tänkte sova tills skolan börjar vid två. Har fortfarande inte riktigt fått sovit ut sen jag flög hit så tänkte det kunde vara skönt. Så kan jag sen imorgon ta en lång, kall dusch och försöka tvätta lite kläder som är svettiga. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

alltså JA forever på män i rocking horse. det är så fint! also: rekommenderar verkligen vivienne westwood-plånkor, jag köpte min för typ 3 år sen och den ser fortfarande helt ny ut 8)

önskar att jag kunde åka till london igen, det är verkligen supermysigt... ♥

Anonym sa...

Ja du får verklogen dagarna att gå fort! Vad mycket du hinner med!!! Jag är fortfarande intresserad av att höra hur man har lagt upp undervisningen i engelska. Hur nivågrupperade man? vad det ngn typ av muntligt och/eller skriflig test?
Och du! Du måste hålla i "sekinerna" inte kan du väl gå runt och shoppa hela tiden?
Stor kram och det är roligt att läsa din blogg!
Kram

Anonym sa...

Ta och kontakta italienarna där du bor ---går nån av dom i samma skola som du?? Vad gör dom på sin fritid? Har ni inte några gemensamma måltider på boendet? Känner alla andra varandra sen tidigare? Var bor dina klasskamrater? Jaa, många frågor..... Kram